Екоорганизации против санкциите за хавлии и чадър върху дюните

Хотели върху дюните може, а хавлия и чадър не може. Ще я унищожи ли тази дюна хавлията? Те ги разкопават с багери. Вместо тях да гледат, сега – хавлията...“, възмущават се бургазлии от сдружение „Да запазим „Корал

Екоорганизации против санкциите  за хавлии и чадър върху дюните | StandartNews.com


   Екологични организации се обявиха против промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, одобрени от правителството в сряда. Както е известно, в тях се предвижда  за поставянето на чадър, шезлонг и хавлия върху дюните  глоби от 500 до 1000 лева.
„Хотели върху дюните може, а хавлия и чадър не може. Ще я унищожи ли тази дюна хавлията? Те ги разкопават с багери. Вместо тях да гледат, сега – хавлията...“, възмущават се бургазлии от сдружение „Да запазим „Корал“. Те са изпратили становището си до Министерството на туризма . Според председателя на организацията Атанас Русев, одобрените промени били еднолично предложение на министър Николина Ангелкова.
  „Проверихме. Били са обсъждани междуведомствено, както се прави обикновено. Това означава, че еднолично министърът на туризма си вкарва някакви промени, които на него му харесват, и това е“, каза пред Радио Бургас Русев.
  По официални данни 4500 декара е общата територия на пясъчните дюни по Черноморието. Повечето от тях - общо 3272 декара, попадат в частни имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай