Египетски интерес към индустриална зона "Загоре"

Бизнесмени от индустриалната зона, която обединява три големи египетски града - Исмаилия, Суец и Порт Саид, проявяват интерес към старозагорската индустриална зона „Загоре“.

Египетски интерес към индустриална зона "Загоре" | StandartNews.com

три големи египетски града - Исмаилия, Суец и Порт Саид, проявяват интерес към старозагорската индустриална зона „Загоре“. Това раазкри посланикът на Арабска република Египет в България Моайед Фатхалла Ел Дали по време на днешната си среща с областния управител Гергана Микова. Според Ел Дали това е добър повод за установяване на сътрудничество между градовете Исмаилия и Стара Загора. „Има много общо между Исмаилия и Стара Загора, както в икономически, така и в исторически план. Исмаилия също е бил разрушаван до основи, а след това възстановяван", аргументира се негово первъзходителство. В него днес е разположена администрацията на управлението на Суецкия канал. Градът е изключително озеленен, много красив, с много запазени къщи в европейски стил, в които са живеели строителите европейци.   
  „Идеята за задълбочаване на връзките между нашите две страни е много добра и аз я подкрепям напълно. Смятам, че побратимяването между Стара Загора и Исмаилия може да засили контактите в сферата на икономиката, културата и туризма“, каза Гергана Микова.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай