Две нови услуги за деца в риск в Казанлък

В Центъра за обществена подкрепа в Казанлък днес бяха представени официално две нови услуги за града: спешен център за настаняване на деца в риск и „синя" стая

Две нови услуги за деца в риск в Казанлък | StandartNews.com

В Центъра за обществена подкрепа в Казанлък днес бяха представени официално две нови услуги за града: спешен център за настаняване на деца в риск и „синя" стая”. 
Спешният център за прием на деца в риск ще работи и с деца, и с родители, преживели или станали свидетели на насилие. В него могат да бъдат настанявани до четири деца или родители едновременно, които в приятна , близка до семейната обстановка, могат да се отърсят от преживения стрес. Услугата е предназначена за деца между 3 и 18 години, а ако детето е под 3-годишна възраст Центърът позволява настаняване заедно с майката като придружител.
"Синята стая“ дава възможност за  щадящ  разговор на специалист с дете пострадало или станало свидетел на насилие, при максимална щадяща и дискретна обстановка. Двете помещения са свързани посредством венецианско стъкло, оборудвани с аудио и видео техника и специалистите могат да извлекат максимално полезни сведения за ситуацията.
 Дневният център за обществена подкрепа посреща деца не само от община Казанлък, но и от съседните общини - Мъглиж, Павел баня, Николаево, Гурково. Капацитетът му за работа с деца е увеличен от 60 на 80. Центърът разполага и с необходимия екип от психолози и социални работници за пълноценна работа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай