"Дръзки" продължава участието си в операция на НАТО

Днес тактическата група е напуснала военноморска база Суда и до 9 декември т.г. ще се проведе следващият етап от операцията на НАТО

"Дръзки" продължава участието си  в операция на НАТО | StandartNews.com

Вчера приключиха първите два етапа от участието на българската бойна фрегата "Дръзки„Дръзки” в операция на НАТО в Средиземно море по морска сигурност „Sea Guardian”.Това съобщиха от ръководството на ВМС
 Първият етап е включвал преход от Пристанище  Бургас до военноморска база Суда в Гърция по време, на който е проведена тренировка PASSEX с фрегата „Никифорос  Фокас” от състава на гръцките ВМС. Били са отработени и сериали по тактическо маневриране, предаване на светлинни сигнали и отразяване на атаките от въздушен противник.
 По време на втория етап във военноморската база Суда със сформираната тактическата група,  е проведена подготовка в базови условия и работни срещи с основния команден състав на участващите кораби и представители на командването на военноморския компонент на НАТО.
 Днес тактическата група е напуснала военноморска база Суда и до 9 декември т.г. ще се проведе следващият етап от операцията на НАТО. Екипажът на фрегата „Дръзки” ще изпълнява конкретни задачи по наблюдение на надводната обстановка и осигуряване на безопасността на корабоплаването в района на операцията. Ще бъдат проведени и съвместни тренировки между корабите в групата.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай