Добри новини за четири български области

Благоевград е сред тях

Добри новини за четири български области | StandartNews.com

На финална пресконференция в Благоевград бяха отчетени дейностите по проект „Защита от наводнения“, одобрен за финансиране по Програма ИНТЕРРЕГ V-А Гърция – България 2014 – 2020. „За нас няма нищо по-важно от това да успеем да запазим живота, здравето и препитанието на хората в трансграничния регион“, каза областният управител Мария Димова.

Координаторът на проекта Красимира Крумова представи основната цел – повишаване нивото на защита от наводнения в трансграничния регион на Гърция и България и особено в райони с висок риск от наводнения. На наша територия това са речни корита в Благоевградска, Хасковска, Смолянска и Кърджалийска области. В област Благоевград са реализирани инфраструктурни мерки за защита от наводнения в 12 високо рискови участъци на река Струма. Извършени са строително – възстановителни работи в участъци до гр. Симитли, с. Крупник, с. Илинденци, с. Микрево, мина Ораново, с. Българчево, с. Долно Церово и с. Рибник.

Бюджетът на Областна администрация Благоевград  е в размер на 790 000 евро.

Проектът ще бъде надграден с реализация на нови строително-възстановителни дейности срещу наводнения върху високорискови речни участъци през новия програмен период 2021- 2027 година.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай