Днес стартира ремонтът по "Цариградско"

Днес стартира ремонтът по "Цариградско" | StandartNews.com

София. От днес стартират ремонтните дейности по "Цариградско шосе", които ще свалят позволената скорост по булеварда от 80 на 40 км в час. Ограничението ще важи до есента. Първият етап от реконструкцията започва от надлеза над бул. "Г. М. Димитров", т. нар. 4-ти км, като считано от днес временно в този участък движението се стеснява чрез затваряне на левите ленти на всяко платно.

"От 1 април ще се затвори южната част на моста и движението се прехвърля от страната на зала "Арена Армеец" и в двете посоки", обясни Любомир Христов, зам.-кмет на София. В средата на май ще започне ремонтът и на моста над бул. "Александър Малинов" при разклона за летището.

Тогава движението ще се обърне и платното в посока към центъра ще бъде затворено. По график ремонтът по "Цариградско" в участъка между двата моста ще приключи до средата на септември. Заедно с надлезите ще бъдат подновени главните пътни платна. До края на ноември ще са готови и локалните платна, както и автомобилният тунел под булеварда. Първата фаза от проекта е за 10 млн. лв. В него е включен и ремонт на двата подлеза при Орлов мост и Окръжна болница.

"Докато текат ремонтите, шофьорите може да намерят по-удобен вариант за движение, като използват алтернативни маршрути през "Шипченски проход" и "Мадрид", посъветва Христов. През 2015 г. ще бъдат ремонтирани участъците от "4-ти км" до алея "Яворов" и от "Младост" до Околовръстния път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай