Неделя,

Детски панаир в Благоевград

От: Стандарт -
Детски панаир в Благоевград
A
A
A

Детски панаир отново ще приема децата на Благоевград. На 25 и 26 май малчуганите ще имат възможност да творят. Тази година над 40 културно-образователни инициативи за деца са включени в проекта на Община Благоевград и Фондация „Easyart”.
 
Работилниците ще бъдат разположени на площад „Македония“ и в Регионалния исторически музей от 10.00 до 18.00 часа.Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата са включени и няколко нови – традиционна техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат само в неделя). Ще има и работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит с кон – символа на града.
      
По традиция Громахолд ще запознаят децата с основните видове строителна техника със специално разработено ателие. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички