Събота,

Чистят от графити фасади на сгради в София

От: Стандарт -
Чистят от графити фасади на сгради в София
A
A
A

Започва почистване на надраскани фасади на жилищни и обществени сгради в центъра на София. Инициативата е на Столичния инспекторат съвместно с район "Средец", като целта е в нея да бъдат въвлечени и живеещите в кооперациите.

Отговорността за почистването на фасадите е задължение на собствениците или ползвателите им, припомни кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. Все още се обсъждат идеи дали предложенията за пребоядисване на част от надрасканите фасади да идват от живеещите, или да бъдат посочвани от администрацията и инспектората, каза още Трайков.

"Бих искал да въвлечем и хората, които иначе се чудят как да се справят с този проблем и да отговорят на задължението си да чистят фасадите. Моята идея е заедно с инспектората да организираме предоставянето на фасадна боя безплатно и хората също да участват в това почистване и пребоядисване на фасадите, където това е необходимо".

В Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община е записано, че за подобен вид нарушение санкцията може да бъде в размер от 100 до 5 хиляди лева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички