Бургас празнува Цветница на открити сцени

Бургазлии ще празнуват големия християнски празник Цветница на няколко открити сцени в града.

Бургас празнува Цветница на  открити сцени | StandartNews.com

Бургазлии ще празнуват големия християнски празник Цветница на няколко открити сцени в града. На площад "Св. Кирил и Методий" ще се вихрят децата. Сред цветен оазис ще бъдат разгърнати 11 творчески ателиета, в които малки сръчковци ще майсторят  дървени сувенири и хартиени цветя,  кошнички и декоративни венци, ще рисуват с пясък и оцветяват. В богатата фолклорна програма, в която ще съпътства празника, ще  участват малките танцьори от фолклорния ансаамбъл "Атанас Манчев"и сладкогласните певци народен хор "Трепетлика". За по-големите любители на фолклора ще могат да аплодират изкудтвото на ансамбъла за народни песни и танци "Сливен"  и танцьорите фолклорния ансамбъл "Странджа".  
    Празничният концерт "Цветница е" в комплес "Меден рудник" ще бъде пред църквата "Св. Димитър".  Съкварталците ще веселят детската формация "Звъника", талантите от школата по гайда при местното читалище "Паисий Хилендарски 1928",танцьорите от ансамбъл "Атанас Манчев". И тук ще им цветни работилнички, в които малки и по-големи ще вият венци от цветя и великденска украса.
  "Цветница в парка" - така се наричат многото прови, които се организира от народните читалища  "Изгрев 1909" и "Пенчо Славейков 1983" налеята в парка на комплекс "Изгрев" с подкрепата на общинатя. Пъстра пътека от рисувани пролетни цветя ще посрещата съкварталицте и гостите. Цветната композиция с дължина 50 м ще бъде изработена от деца на различна възраст, които ще се включат и в цветната арт-работилница. В празничната програма ще се включат и учениците от средното училище "Добри Чинтулов" с букет песни, музика и танци от българския фолклор.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай