БСП Разград съди ЦИК, иска промени в РИК

Жалбата на социалистите от Разград ще се гледа във ВАС

БСП Разград съди ЦИК, иска промени в РИК | StandartNews.com

„Не може БСП, която е  втората политическа сила в България, да няма нито едно председателско място в новоназначените районни избирателни комисии. Ръководните постове в тях са поделени между ГЕРБ и ДПС. Явно е налице договорка.” Това обяви областният председател на столетницата в Разград Наско Анастасов.
Местната структура на БСП обжалва решението на ЦИК, с което  председателското място в РИК Разград бе дадено на ДПС, а секретар стана  представител на ГЕРБ. „В хода на консултациите ние не сме претендирали за поста председател, но само БСП имаше предложение за мястото на секретар. И ДПС, и ГЕРБ настояваха да получат ръководния пост. Ние продължаваме да  настояваме секретарят на РИК в Разград да бъде от квотата на БСП”, обясни Анастасов.
Жалбата на социалистите от Разград ще се гледа във ВАС. До края на седмицата съдът трябва да излезе с решение по казуса. Депутатът от БСП  Денчо Бояджиев призна, че досега няма  прецедент, при който решение на ЦИК за  кадровия състав на районна избирателна комисия да е било променено с акт на съда.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай