Брягово трепери заради 30 наши от Нидерландия

Двете жени с положителна проба се прибрали с такси от летището

Брягово трепери заради 30 наши от Нидерландия | StandartNews.com

30 българи са се прибрали в хасковското село Брягово с полет от Нидерландия. Сред тях са и двете жени, които още там са дали положителни проби за коронавирус, съобщи за Нова тв кметът на селото Делчо Митев.

Само в петък с два полета общо четирима с положителни проби са се прибрали у нас. Двама са тествани на летището и са хоспитализирани. Други обаче са се прибрали с такси в родното си село Брягово, в община Хасково.

Стотици хора от Нидерландия се прибират у нас. Голяма част от тях заради разпространението на коронавирус. Една част от тези хора знаят, че са болни. Вече има няколко такива случаи в област Хасково. Двамата от тях, които са тествани с бързи тестове на летището, преди това са споделили със своя личен лекар в димитровградското село Воден, че не се чувстват добре. Те са хоспитализирани в София.

Не така обаче седят нещата с други две жени, които, по техни данни, са имали положителни PCR тестове още в Нидерландия. Въпреки това те решават, че ще си дойдат в България. От летището хващат такси за Хасково, оттам с друго такси пристигат в село Брягово. За сега жените нямат изразени симптоми.

"От съпруга на едната жена научих, че тя е тръгнала от Нидерландия и то с позитивен резултат. В този момент и двете жени са изолирани и нямат досег с външни хора. Вчера дойде екип на РЗИ и също им взе проби и сега чакаме резултатите. Иначе и двете се чувстват добре и нямат оплаквания'', сподели още кметът на Брягово.

По думите му двете жени обяснили, че били принудени да се приберат у нас, тъй като нещата в Нидерландия ставали прекалено бавно заради езиковата бариера - нито една от двете не знаела холандски, а да търсят преводач щяло да отнеме доста време.

"Двете са работили по оранжерии и цветни градини, т.е. ''черна'' работа. Заради прибирането на тези 30-ина души в последните седмици, в селото се усеща притеснение заради възможно пламване на заразата, допълни Делчо Митев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай