Броени дни до V юбилейно издание на “Blagoevgrad Blues&Jazz”

Тазгодишното издание стартира на 28 март, официалното откриване и първият концерт ще са в ДТ „Никола Вапцаров“

Броени дни до V юбилейно издание на “Blagoevgrad Blues&Jazz” | StandartNews.com

Броени дни остават до началото на Петото юбилейно издание на международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz”, чийто старт ще бъде даден на 28 март в ДТ "Никола Вапцаров". Меломаните ще могат да се наслаждават на изпълненията на участниците в зала "Орфей" на 29 и 30 март.

За първи път фестивалът включва и класическа вечер, а блус и джаз феновете ще се насладят на стиловете в последните две вечери.
По време на V издание на Международния фестивал на сцената ще излязат Камерна опера-Благоевград с гост солистът  Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович. Ще чуем маестро Алекс Зографов, а с него на сцената ще се качат тенорът Бойко Цветанов и Стоян Бончев.

Блус вечерта ще срещне публиката с Васко Кръпката и „Подуене Блус бенд“, които ще отбележат своя 30-годишен юбилей. Турнето им по този повод започва от сцената на феста, а гост е блусменът на Америка Guy Davis.

Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград ще закрият юбилейното издание на “Blagoevgrad Blues&Jazz”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай