Никоя болница не прие бременна с Ковид-19

Тя е в деветия месец и с COVID-19

Никоя болница не прие бременна с Ковид-19 | StandartNews.com

Бременна жена в деветия месец, която е с COVID-19, не беше приета в нито едно лечебно заведение във Варна, въпреки че състоянието ѝ се влошава, съобщи БНТ.

За случая е сигнализирала свекървата на бъдещата майка - Лидия Димитрова. .

Синът на Димитрова и бременната ѝ снаха са били изолирани в дома си след като е установено с PCR тестове, че и двамата са заразени с коронавируса. Мъжът пие антибиотици, но за жената това е противопоказно.

Вчера обаче състоянието на бременната се влошава и след консултация с личния лекар, който отива в дома й, викат линейка.

Спешният екип първо откарва жената в Инфекциозната клиника в Окръжна болница, която е обаче под административната шапка на УМБАЛ „Св. Марина“. Дежурните казали, че не е за тях и я изпратили в АГ-болницата, където също не приели бременната.

От здравното заведение обясняват, че жената нямала гинекологични проблеми и в момента не раждала. После линейката тръгнала отново към болница "Св. Марина", но ги върнали още по пътя.

Накрая откарали бременната в Спешното отделение на болница "Св. Анна". Там я прегледали и след консултация с гинеколог по телефона, заявили, че не е за хоспитализация.

„Обадиха ми се да дойда да я прибера с личната си кола. И това при положение, че не посещавам цяла седмица сина си и снаха си, която е в деветия месец, за да не разпространя вируса“, коментира Лидия Димитрова пред “Петел“.

Лидия Димитрова каза също, че АГ болница можели да приемат жената само ако започне да ражда. „Не знам, може да се наложи и вкъщи да роди, да ме накарат да стана и акушерка“, коментира възмутената жена. По нейни думи, бременната, която е в дома си, е в същото състояние, при което личният ѝ лекар е преценил, че трябва да бъде приета в болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай