Сряда,

Близо 50 предложения прие Общинският съвет на майското си заседание

От: Стандар -
486
Близо 50 предложения прие Общинският съвет на майското си заседание
A
A
A

На своето заседание за месец май, Общинският съвет в Стара Загора взе решения по 49 предложения. С пълно мнозинство, старейшините дадоха съгласие Община Стара Загора да кандидатства за осигуряване на финансиране за ремонт и рехабилитация на общежитието към Спортно училище „Тодор Каблешков“ в града. С 45 гласа За бе подкрепен и разработеният пилотен проект за предотвратяване образуването на биоразградими битови отпадъци на територията на общината.Той предвижда осигуряването безвъзмездно на 300 броя компостера за домакинства, които да спомогнат процеса на разграждане на зелени и други биоотпадъци.

Съветниците подкрепиха предложението на кмета Живко Тодоров, посещението на деца от 4 до 18 години на 1 юни тази година в Зоопарка да бъде безплатно.

Приети бяха годишните финансови отчети за 2022 г. на общинските търговски дружества - три в сферата на производството и услугите „Тролейбусни и автобусни превози“, „Мересев“ ЕООД и „Автосервиз на здравни заведения“ и седемте лечебни заведения, четири от които за извънболнична помощ – „Диагностично консултативен център-І“, „Медицински център –І“,„Дентален център-І“, „Дерма Гард Стара Загора“ и три за болнична помощ -„Комплексен онкологичен център“, „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатричнизаболявания“ и „Център за психично здраве“.

Общинският съвет даде съгласие за промяна в транспортната схема, за дабъде по-добро обслужването на маршрутните разписания. Приети бяха общинските програми за закрила и развитие на децата, както и зачиталищната дейност за тази година.

По време на заседанието на местнияпарламент бе решено още поставянето на Монумент на спътник „ИнтеркосмосБългария 1300“ – символ на космическатаслава на Стара Загора, в парк„Артилерийски“. Той е изцялореставриран и в момента е разположенвъв фоайето на Общинска администрация.В северната част на парка ще бъдемонтиран и втори съд - тип „Сърце“, засъбиране на капачки, част от каузата„Капачки за бъдеще“. Първият се намирана ул. „Стефан Стамболов“ №100.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията