Благотворителен базар в подкрепа на украинската общност

Събраните средства ще бъдат насочени за подкрепа на украински бежанци, помагайки им успешно да се интегрират в Стара Загора

Благотворителен базар в подкрепа на украинската общност | StandartNews.com

На 24 август – Ден на независимостта на Украйна, бе открит благотворителен базар, организиран от Фондация „Мисия криле“ и доброволци, с подкрепата на Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Младежки международен център и Български Червен кръст. Той се намира на кестеновата алея в парк „Пети октомври“ и от 10.00 до 18.00 часа предлага уникални изделия от ръчна изработка на талантливи украински майстори.

Гост на откриването бе зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова, която получи символичен подарък за благодарност за подкрепата на Общината – картина, ръчно нарисувана от жените от украинската общност, и разряза лентата, откриваща благотворителния базар. „Пожелавам ви здраве, обич и все такава силна задружност“, приветства Надежда Чакърова.

За малките гости на събитието са предвидени театрално представление, рисуване, майсторски класове, плетене на коси, караоке, спортни прояви и др. Ще бъдат показани характерни за украинската култура музика и танци за празнично настроение. Показана е изложба на картини, рисувани от украински жени. Събраните средства ще бъдат насочени за подкрепа на украински бежанци, помагайки им успешно да се интегрират в Стара Загора.

Желаещите могат да посетят базара и на 25 август /петък/ също от 10.00 до 18.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай