Бебета елени, пауни и кралски фазани радват посетителите на Зоопарка в Стара Загора

Любителите на животните и природата могат да се запознаят с новородените обитатели на Зоопарка

Бебета елени, пауни и кралски фазани радват посетителите на Зоопарка в Стара Загора | StandartNews.com
  • Бебета елени, двойки пауни и кралски фазани са най-новите обитатели на Зоопарка

С три бебета се увеличи семейството на елените лопатар, които обитават Зоопарка в Стара Загора. Общо красивите и грациозни животни, родени в зоокъта, станаха 6. Има и три благородни еленчета. Най-малките са вече на седмица и събират погледите на посетителите. Броят на птиците също нарасна – от вчера в новия си дом са пауните Тинка и Тинчо, както и двойка кралски фазани.  

Малките вълци, които са родени тази година и досега предпочитаха уюта на къщата си през деня и рякдо се показваха, започнаха своите разходки и игри из двора, заедно с родителите си Стивън и Бети.

Преди дни, в новото си местообитание се настаниха патагонските мари, които бяха на временно отглеждане в Хасково, докато бъде извършен мащабният ремонт на Зоопарка.

Любителите на животните и природата могат да се запознаят и с още бебета – в зооградината умения за живота трупат едномесечните муфлони и благородни елени. Дивите котки също се радват на потомство и семейството на козите се увеличи. 

Зоопаркът, който се намира в сърцето на парк „Митрополит Методий Кусев“, работи всеки ден. Касата обслужва посетителиот 8.30 до 19.00 часа. Таксата за възрастни е 2 лева, за хората от 7 до 18 години цената е 1 лев, а за малчуганите до 7 години - входът е безплатен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай