Четвъртък,

Асим Адемов награди будни ученици

От: Стандарт -
Асим Адемов награди будни ученици
A
A
A

Шестима будни младежи от област Благоевград са призьорите в ученическия конкурс „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, обявен по случай 1 ноември от евродепутата Асим Адемов. С атрактивни награди- посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност.

Целта на оспорваното съревнование беше да насочи вниманието на младежите към историческата памет на личности от родния край, които са отдали живота си за съхранението на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на патриотизма и приобщаване към европейските ценности.

102-ма ученици от област Благоевград взеха участие в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата. С най-много призови места се отличиха ученици от Благоевград. Големият победител е Огняна Самарджиева – ученичка в VIII клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ гр. Благоевград. С поощрителни предметни награди бяха отличени Емили-Слава Петрова и Милена Миланова от НХГ гр. Благоевград, Любомира Стамболийска от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и Димитър Гадиров ученик в ПМГ „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев. Поощрителна награда получи и най-малката участничка в конкурса – Александра Цанова ученичка в VI клас на I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Гоце Делчев. Най-много презентации бяха получени от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ гр. Разлог - 48. Достойно представиха училищата си участници от Банско, Белица, Долно Дряново, Разлог, Кочан, Слащен и Якоруда.

Тричленното жури в състав: д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ – Благоевград, Марина Войнова – старши експерт ИТ – РУО-Благоевград и Екатерина Текерска – старши експерт ОНГОР – РУО-Благоевград оцени получените презентации и се удиви от позитивната нагласа сред младите хора да откриват будителите на родния си край и да представят тяхното дело.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички