Актьори посадиха „Вишнева градина“ в центъра на Стара Загора

Младите фиданки бяха посадени в непосредствена близост до сградата на Театъра в центъра на града

Актьори посадиха „Вишнева градина“ в центъра на Стара Загора | StandartNews.com

В Деня на народните будители- 1 ноември екипът, създал най- новата постановка на Драматичен театър „Гео Милев“ –„Вишнева градина“, засади седем декоративни японски вишни от сорт „Канзан“ в Стара Загора. Младите фиданки бяха посадени в непосредствена близост до сградата на Театъра в центъра на града.

„Идеята дойде от Мария Пенчева и когато тя го сподели с нас целият състав единодушно решихме да засадим тази цветна градина“, разказа как се е зародила инициативата актьорът Христофор Недков.

В събитието участие взе и зам.-кметът Милена Желева. Тя си пожела само след няколко месеца новонасажденията да цъфнат и да радват с красотата си жителите и гостите на града.Творческият колектив, вдъхнал живот на гениалната творба на Антон Павлович Чехов, днес си пожела новото артистично пространство да стане емблематично за Стара Загора.

Премиерата на постановката ще бъде на 4 ноември (четвъртък) от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“. Спектакълът e по режисурата  на Бина Харалампиева, сценографията и костюми- Теодора Лазарова, музиката - на Асен Аврамов, фокуси- Ронсо и действащи лица Елена Азалова, Илина Илиева, Мария Пенчева, Христофор Недков, Иван Колошев, Цветомир Черкезов, Ивелин Керанов, Светла Тодорова, Стефан Борисов, Жоро Райчев, Мария Енева, Стефан Делев, Кольо Стайков и Веселин Ангелов.Спектакълът ще се играе и на 8 и 17 ноември.

Припомняме, че съвсем скоро ще стартират ремонтни дейности за цялостно обновяване на емблематичната сграда на Драматичен театър „Гео Милев“, която е и пам

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай