60 лица в неравностойно положение с патронажна грижа

Проектът на община Черноочене е с продължителност 15 месеца

60 лица в неравностойно положение с патронажна грижа | StandartNews.com

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман подписа административен договор за патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания. Проектът е с
продължителност 15 месеца, той се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, неговата обща стойност е малко над 90 хил. лв.

Участват над 60 лица с увреждания и възрастни хора над 65г., които са в затруднение или в невъзможност за самообслужване. Част от тях, които са в риск от социална изолация, ще получават психологическа подкрепа,здравни грижи и комунално-битови услуги. Те ще се предоставят от октомври т.г., след извършена процедура по набиране, оценяване и класиране на потребителите.

Мобилен екип от 1 психолог, 4 –ма здравни специалисти, 1 социален работник и 2-ма домашни помощници ще посещават ежедневно домовете на потребителите и в рамките на 2 часа ще предоставят услуги според индикираните им потребности. Кметът на Община Черноочене Айдън Осман посочи, че откакто през 2013 г.е открит Център за социални услуги в домашна среда досега над 170 нуждаещи се от района са получили услуги от този вид.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай