300 ученика в Смолянско ще се научат да карат ски

По време на обучението те ще ползват безплатни лифт карти, транспорт, ски оборудване и обяд

300 ученика в Смолянско ще се научат да карат ски | StandartNews.com

За поредна година от днес до 28 март в Смолянско се провежда програмата "Научи се да караш ски". Тази година участие ще вземат общо 300 ученика от 8 училища от Смолян и Чепеларе. Учениците от втори клас получават четиридневно напълно безплатно обучение от квалифицирани ски учители, подсигурени от "Пампорово" АД. По време на обучението те ще ползват безплатни лифт карти, транспорт, ски оборудване и обяд.
Всяка седмица се провеждат седмични състезания, на които се излъчват 10–те най–добри ученици. В края на проекта се провежда финално състезание, на което се явяват всички класирали се деца от седмичните състезания.  За най-добрите ученици във финалното състезание е предвидена награда - едноседмичен ски лагер в Банско.
Проектът се организира от Министерството на образованието и науката чрез Регионално управление на образованието – Смолян, Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по ски и „Пампорово“ АД.
От началото на проекта през 2011 година до миналатагодина на територията на област Смолян са обучени общо 3712 деца от 1 до 4 клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай