25-годишен германец е убиецът от Златни пясъци

Той е бил задържан за разпит заедно с цялата германска група туристи

25-годишен германец е убиецът от Златни пясъци | StandartNews.com

25-годишен германец е уличен в убийството на своя съгражданин – 31-годишният турист, който беше пребит до смърт рано тази сутрин в Златни пясъци. Той ще бъде привлечен като обвиняем или тази вечер, или утре сутринта. 

Той е бил задържан за разпит заедно с цялата германска група туристи, отседнала в хотел „Джоя“ в комплекса. Междувременно са били свалени записи от охранителна камера, на чиито кадри се вижда как жертвата е буквално смазана от бой. Първоначално убиецът е съборил своя съгражданин на земята, а след това е скочил върху главата му. Хванал го е за единия крак, завлякъл го е зад частна линейка пред хотел „Дана Палас“ и там го e налагал до смърт в продължение на 5 – 6 минути. Причината за смъртта са тежки контузии на мозъка вследствие на множество удари. Тепърва се очаква аутопсията да даде повече яснота.

Ударите са нанасяни само с голи ръце. Няма иззети предмети, за които да е установено, че с тях са нанасяни удари.

Полевият тест за наркотици на уличения като извършител е отрицателен. Дрегер е показал 0.6 промила алкохол, но от момента на извършване на престъплението до тестването са минали много часове. Към момента не е взета кръвна проба на 25-годишния германец.

Обвинението, което се очаква да бъде повдигнато спрямо него, е по чл. 116, ал. 1, т. 6, или иначе казано – убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Германският гражданин ще бъде съден по българския закон, тъй като престъплението е извършено на територията на България. Има опция съдебният процес да бъде в Германия, ако тамошните власти направят съответните искания към българските. Също така, ако лицето бъде признато за виновно, може да излежи наложеното му от български съд наказание в германски затвор, съобщава БЛИЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай