15 безработни от Ардино станаха озеленители

Те получиха свидетелства за завършена професионална квалификация "Работник в озеленяването"

15 безработни от Ардино станаха озеленители | StandartNews.com

15 безработни лица получиха свидетелства за завършена професионална квалификация „Работник в озеленяването“. Проектът „Ние също можем“ на КНСБ е по Националния план за действие по заетостта през 2019 година, съвместно с местната Дирекция „Бюро по труда”, а Община Ардино е партньор по проекта. Безработните преминаха тримесечно обучение по озеленяване, за да може да придобият трудови навици.

Целта на проекта е подобряване достъпа до пазара на труда на безработни лица от групи в неравностойно положение чрез предоставяне на пакет от услуги, включващи повишаване на пригодността им за последваща заетост. Обучаваща институция бе Центърът за професионално обучение към КНСБ. „Винаги сме работили като добри партньори с община Ардино. Надявам се, тези взаимоотношения да продължат и за напред“, заяви Иванка Караколева, председател на РС на КНСБ-Кърджали.
           
Караколева, председателят на Общинския съвет в Ардино Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов и старши експертът към Бюрото по труда в Ардино Бистра Кичукова връчиха Свидетелствата на трайно безработните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай