140 души са под карантина в Кърджалийско

Разясняват чрез високоговорителите на полицейските автомобили необходимостта от домашната карантина и от социална изолация в гъсто населения кв. Боровец в Кърджали

140 души са под карантина в Кърджалийско | StandartNews.com

В Кърджали  разясняват чрез високоговорителните уредби на полицейските автомобили необходимостта от домашната карантина и от социална изолация в гъсто населения кв. Боровец, а и на други места, където има струпване на хора. Това стана ясно след поредното заседание на Областният кризисен щаб.„Само с високо съзнание и обединени  можем да преодолеем кризата, създадена заради разпросранението на Ковид -19. Регионаланата и местната власти работят в синхрон”, заяви областният управител Никола Чанев. Той оцени като адекватна работата на всички общински щабове в областта.

 

Обстановката в Кърджали и областта е спокойна. Няма сериозни нарушения на въведените строги ограничения. Там, където се наблюдава струпване на повече хора, веднага се предприемат мерки от страна на полицията, обясниха от Областния кризисен щаб. По последни данни на РЗИ-Кърджали карантинираните са около 140 души. Бе препоръчено на кърджалийци да не ходят на Пазара на производителите в събота, за да се избегне струпването на голям брой хора в пазарния ден. От страна на община Кърджали вече са предприети мерки като на тържището са поставени метални прегради, за да се ограничи влизането на много хора. На жителите и гостите на града се препоръчва да не излизат на пазар в съботния ден, а да използват другите дни за посещение. Чанев призова също гражданите да подават информация до институциите за нарушения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай