Понеделник,

100 лимузини и оркестър изпратиха Цар Киро

От: Стандарт, снимка Монитор -
262
100 лимузини и оркестър изпратиха Цар Киро
A
A
A

Погребението на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, на Централни гробища в Пловдив, засенчи изборите в ромските махали. Въпреки дъжда траурният парк отесня и се пръсна по шевовете от лъскави коли на близки на фамилията Рашкови, пише Марица. 

Катафалката на Цар Киро бе съпроводено с процесия от хотела му до Понеделник пазара, през бул. „Мария Луиза“, до гробището. Шествието със 100 лимузини затрудни движението по булеварда, но полицията се намеси, за да не вървят по пътя и да създават предпоставки за катастрофи.  Пред катафалката с тленните останки пък имаше оркестър. 

След като процесията пристигна, най-близките до Цар Киро присъстваха на опелото му, което бе отслужено в храм „Свети Архангели“ до входа на Централните гробища. Извън храма останаха по-голяма част от дошлите да се простят с Рашков. След опелото много коли се насочиха към гробното място – там, където е погребан баща му, а в съседство и неговият син Иван.  На погребението присъстваше и дъщерята на Цар Киро – Събка, която бе пусната по повода от Сливенския затвор, където излежава присъда. 

На Централни гробища имаше засилено полицейско присъствие, беше осигурена и частна охрана. 

Припомняме, че ромският барон издъхна към 02.30 на 2 април на 78-годишна възраст. Причината за смъртта му бе сърдечна недостатъчност. 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията