Златна обувка в отбора на ВОЛЯ-НФСБ

Горди сме, че в нашия отбор попада футболист номер 1 на България за всички времена, каза Марешки

Златна обувка в отбора на ВОЛЯ-НФСБ | StandartNews.com

Най-титулованата легенда на българското футболно първенство - Петър Жеков, избра да се включи в надпреварата за парламентарните избори на страната на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Информацията се завъртя преди няколко дни, но едва днес бе потвърдена официално от предизборния щаб на коалицията.

Петър Жеков е първият български футболист, носител на „Златана обувка“. Той получава приза през 1969 г. за отбелязани 36 гола в първенството. Неговият голов нюх остава ненадминат и до днес, като той е действащ  абсолютен голмайстор на България с вкарани общо 253 гола в А група, при условие че прекъсва футболната си кариера едва 30 годишен. Жеков е част и от състава на ЦСКА при феноменалната победа над Барселона с 4:1 като лично нанизва две от попаденията.

За включването на именития играч лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки коментира:

„Горди сме, че в нашия отбор попада футболист номер 1 на България за всички времена. Човек като него, обичан от цялата нация, може да избира каузите, зад които застава, защото би бил приет навсякъде. Това, че избра нашата патриотична мисия, е само още един знак, че сме на прав път.  Петър Жеков е петкратен шампион на страната и смятам, че неговата енергия е добра поличба за успехите, които ни предстоят.“ 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай