Желязков: Завършването на "Струма" е приоритет за ГЕРБ

Тунел "Железница" и отсечката до Крупник ще са готови до 2023 г, обяви водачът на листата в Благоевград

Желязков: Завършването на "Струма" е приоритет за ГЕРБ | StandartNews.com

Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е довършването на Автомагистрала „Струма” – инфраструктурен проект от национално значение. Това заяви в Благоевград Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област, съобщиха от партията.

На срещата с медиите участваха още административният секретар на партията Цветомир Паунов, областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидати за народни представители, част от общинското ръководство на ГЕРБ в Благоевград и общинси съветници.

Желязков подчерта, че до 2023 г. тунел „Железница” и отсечката до Крупник ще бъдат довършени.

„Осигурено е финансиране и изпълнител за Кресненското дефиле, остава да постигнем национален консенсус за въздействието върху околната среда на трасето”, допълни Росен Желязков.

Той бе категоричен, че по този проект няма да бъдат загубени средствата. Като приоритет в инфраструктурните проекти за област Благоевград водачът на листата посочи и подобряването на жп инфраструктурата.

„Осигурено е финансиране за реновиране на жп гарите в Благоевград, Струмяни, Сандански, Генерал Тошево”, каза още Росен Желязков. Според водача на листата партия ГЕРБ влиза в предизборната кампания като политическа сила, която отчита успешен мандат.

„Нашите опоненти ще се стремят да ерозират постиженията, които имаме в национален и регионален аспект. Правителството, партия ГЕРБ, като гарант за устойчиво управление изпълни всички обещания, които даде. Ще гарантираме, че средната работна заплата ще достигне 1000 евро, минималната работна заплата ще бъде поне 500 евро, БВП не по-малко от 100 млрд. евро. Това ще бъде реализирано, ние от ГЕРБ вярваме и гарантираме”, заяви Росен Желязков.

Той бе категоричен, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и след отминаването на предизборните страсти, ще има яснота накъде поема държавата, по какъв начин националните политики и приоритети ще бъдат реализирани в бъдещата управленска програма. Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди за 1 Многомандатен избирателен район силна и балансирана листа. Силна, защото кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС са хора с голям професионализъм. Балансирана, защото има разпределение по професионален и географски признак, намерили сме баланса между мъдрост и опит и налагане на нови лица”, каза Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ.

В отговор на спекулациите за разнобой в партията в Блгоевградска област Цветомир Паунов подчерта, че на срещата заедно стоят и хора, които са основали преди години партията, настоящото ръководство, млади хора, нова лица. „На тези избори БСП е основният ни опонент, за нас е важно да постигнем с тях най-голяма дистанция в резултата”, отговори административният секретар на ГЕРБ на въпрос на медиите.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков подчерта, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и на тези избори. „Силни сме и обединени, целта ни е да постигнем по-висок резултат от предходните избори. Листата ни с кандидати за народни представители е по-добра от тези на нашите опоненти. Имаме силни кандидати, хора с огромен авторитет в отделните региони на областта. Важно е да успеем, защото ГЕРБ е гарант за устойчивост и развитие, за повече инвестиции, по-високи доходи, за развитие на населените места”, каза Андрей Новаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай