Понеделник,

Янев: Спокойно, дойдоха всички машини за вота

От: Мартина Суботинова -
144
Янев: Спокойно, дойдоха всички машини за вота
A
A
A

Служебният премиер Стефан Янев съобщи в началото на заседанието на правителството, че вече е осигурен пълният брой машини за гласуване на предстоящите избори.

"Късно снощи в България са пристигнали допълнителните 1637 устройства. В секциите с над 300 избиратели ще се гласува само с машини. От ЦИК планират в най-натоварените секции да има по две устройства, за да няма струпване на избиратели и гласуването да става по-бързо", каза премиерът.

Служебното правителство се очаква на днешното редовно заседание да одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за чужденците в България.

Кабинетът ще одобри и допълнителни трансфери за 2021 г. за: финансово осигуряване на дейности по Националната програма "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала", за допълнителни стипендии на докторантите от държавните висши училища и научни организации и по бюджета на Министерството на околната среда и водите чрез трансфер от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Със свое решение правителството ще признае Сдружението "Национална организация "Малки български хора" за национално представителна организация на хора с увреждания.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Машини Избори

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички