Цветанов бие аларма!Пътната карта за газопреносната система изчезна

От Министерството на енергетиката ни потвърдиха, че Пътната карта не е налична, обявиха Републиканци за България

Цветанов бие аларма!Пътната карта за газопреносната система изчезна | StandartNews.com

Пътната карта за проучване развитието на българската газопреносна система е изчезнала. Алармата удариха Републиканци за България. Партията на Цветан Цветанов поиска достъп до Пътната карта за проучване развитието на българската газопреносна система и отговорите, които републиканците получиха са скандални и шокиращи.

На 1 юни екипът на ПП „Републиканци за България“ входира заявление за достъп до обществена информация с № E-92-00-438/01.06.2021г. в Министерство на енергетиката. С него поискахме от служебния министър Андрей Желязков достъп до Пътна карта за проучване развитието на българската газопреносна система, съобщиха от партията на Цветан Цветанов.

Заявлението е изпратено с копие до президента на Република България Румен Радев и до служебния министър-председател Стефан Янев.

Припомняме, че в началото на месец юни 2017 г., по време на Петербургския икономически форум, между министъра на енергетиката Теменужка Петкова и „Газпром“, Русия е подписан Меморандум /Пътна карта/ за проучване развитието на българската газопреносна мрежа.

Въпреки важността на документа, официално известие за неговото подписване не бе представено пред българската общественост, която се информира за това от международната преса – руска и унгарска.

https://republikanci.bg/files/imagecache/08abf9833e0ad71593a3298cbc3b4522_991x648.png

Многократно до момента енергийният експерт и кандидат за народен представител в 24 и 25 МИР-София от Републиканци за България Христо Казанджиев иска отговор и достъп до Меморандума от министър Теменужка Петкова, но такъв не бе получен.

В отговор на направеното запитване, днес получихме официално писмо с Изх. №E-92-00-438 от 15.06.2021г., в което се посочва, че след извършена проверка в Министерство на енергетиката, информацията предмет на заявлението, не е налична, съобщиха Републиканци за България.

ПП „Републиканци за България“ пита къде е Пътната карта за проучване развитието на българската газопреносна система и кой ще понесе отговорност за нейното изчезване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай