Татяна Дончева: Манипулират протоколите

„Няма контрол върху процеса по обработката на протоколите“

Татяна Дончева: Манипулират протоколите | StandartNews.com

„Няма контрол върху процеса по обработката на протоколите.“

Това коментира Татяна Дончева и призова парламентарно представените партии да се стегнат и да довършат броенето, особено в София и Пловдив пред bTV.

„Това, което е измислило ЦИК от вчера, няма нищо общо със закона. Законът предвижда предаването на протоколите, чувалите и броенето да бъде наблюдавано от кандидати, застъпници и партийни наблюдатели. ЦИК е приело решение в противоречие със закона да ограничи това. Снощи Мая Манолова се бори титанично, за да влязат двама души през нощта“, каза Татяна Дончева.

По думите й така не е ясно какво се пише в протоколите.

„Паралелното броене не парира възможността да се манипулират протоколи, което се случва в момента“, допълни тя.

Като добър за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" определи резултата от тези избори.

„Има категоричен знак, че се очаква промяна. Дали тя е намерена в правилната посока - не съм сигурна“, коментира тя в „Тази сутрин“.

Дончева цитира думи на Андрей Райчев, с които е съгласна, а именно, че след царя хората започнаха да търсят някой като себе си.

 „Има срив в ГЕРБ и за Бойко Борисов не е без значение може ли да състави правителство и може ли да похарчи парите, които се задават“, коментира още Татяна Дончева.

Тя бе категорична, че за "Изправи се! Мутри вън!" няма формула за кабинет на всяка цена. От коалицията не са готови на всякакви компромиси и напомни, че имат ясна програма, която включва реформаторска група, която да получи мандата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай