Стойчев:ДПС има най-смислена икономическа програма

Социологът не очаква дойни парламентарни избори тази година

Стойчев:ДПС има най-смислена икономическа програма | StandartNews.com

ДПС от 30 години винаги е заставала на най-близки позиции до бизнеса. Движението винаги е имало най-смислена икономическа програма. Това заяви пред БНР Кънчо Стойчев от Асоциацията на работодателските организации, която започна провеждане на срещи с политическите формации, имащи реален шанс за следващия парламент. Стойчев е председател на УС на Съюз „Произведено в България”.

"Трудно ще се състави правителство, но ще се състави и няма да ходим втори път на избор за НС тази година. Очаквам да бъде правителство с по-къс хоризонт", коментира предстоящите избори социологът.

„Не е вярно, че страната не се развива, развива се! Но проблемът на България е, че не се развива с необходимия темп. Той трябва да бъде значително ускорен. ", каза още Стойчев. По думите му рейтинговите агенции не правят класация на развитието на страните, а изразяват рисковете: "С трите ВВВ, които получаваме в момента, ние сме далеч от А-тата. Няма развита западна демокрация, чийто рейтинг да не започва с А. Много добре е, че качихме едно стъпало с трите В с положителната тенденция, но това не тълкува темпа на развитие. Темпът, който бележим в последните години - около 3%, ни обрича на допълнително изоставане".

Кънчо Стойчев беше категоричен, че е възможно да се случи 5-6% ръст: "За да се случи това, управляващите трябва да чуят работодателите и да поемат ангажимент. ... Работодателските организации сме на мнение, че условията за правене на бизнес в страната не само не са добри, но те се влошават. Всички сме с официална и ясна неудовлетворена позиция, че не се случва електронното правителство и настояваме това да стане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай