Четвъртък,

Станислав Младенов: Министър Петков чу призива на БСП

От: СТАНДАРТ -
151
Станислав Младенов: Министър Петков чу призива на БСП
A
A
A

Министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков чу призива на БСП и увеличи със 106 млн. лв. бюджета за подпомагане на малките предприятия. Това заяви кандидатът за народен представител Станислав Младенов, който е с преференция 103 в листата на "БСП за България" за 25 МИР в София.

Както е известно, в понеделник Министерството на икономиката обяви, че 1555 проекта от общо оценени 6090 ще получат средства по програмата за подкрепа на малки предприятия с оборот над 500 000 лева за преодоляване на икономическите последици от пандемията от COVID-19. Малкият брой на одобрени за подпомагане проекти предизвика критика и призив от страна на БСП за увеличаване на бюджета, предназначен за помощ на тези предприятия.

"Радвам се, че призивът на БСП е бил разбран и министърът на икономиката Кирил Петков се е вслушал в него. Бюджетът вчера беше наддоговорен със 106 милиона лева. Разбира се, има какво още да се желае в тази посока. Но в дефицита на средства след управлението на Бойко Борисов това е стъпка в правилната посока. А аз го отчитам и като първи успех на БСП на икономическия фронт", коментира Младенов.

Той добави, че оттук-нататък за БСП основна икономическа цел остава да се пребори с планираното трансформиране на пряката финансова подкрепа в кредитен ресурс. Това е една от корекциите в Плана за възстановяване и устойчивост, която е планирана от Министерство на икономиката.

"Тази промяна ще доведе до дългова спирала и до отложени фалити в малкия и среден бизнес“, обясни кандидатът за народен представител.

„Категорично смятам, че българската икономика трябва да бъде подпомогната с безвъзмездни средства. Това ще ни позволи да преминем в режим на възстановяване на икономиката. А подходът със заемите ще доведе до процес на оцеляване на фирмите. Тоест, няма да имаме възстановяване, а оцеляване. Една добре функционираща икономика ще доведе до по-висок стандарт на живот в страната и съответно ще даде възможност за по-силна социална политика. А това е основен приоритет за БСП", заяви Станислав Младенов.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички