Социолог каза 5 неща,които няма да станат след вота

БСП няма да спечели изборите, каза Боряна Димитрова

Социолог каза 5 неща,които няма да станат след вота | StandartNews.com

Пет неща, които няма да се случат с парламентарните избори на 4 април, посочи директорът на Алфа рисърч Боря Димитрова в интервю за БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Протестният вот тръгна с чалга

България няма да е пред кардинална, политическа промяна на тези избори, както беше с НДСВ и ГЕРБ през 2009 г., каза Димитрова. Според нея БСП няма да спечели вота, правителство ГЕРБ – БСП няма да има, Свали няма да зарази единството на партията си, в парламента няма да има стабилност.

ВИЖ ОЩЕ: Слави представи експерти за министри, не водачи /ВИДЕО/

"Очакваме 5-6 партии в парламента. Възможно е влизането на още една - две партии. Очакваме шарен и фрагментиран парламент, който поставя всички въпросителни”, каза Боряна Димитрова.

По думите й правителство с ГЕРБ и БСП в този момент не може да се направи. Боряна Димитрова определи като близък до невъзможното и екзотичен сценарият БСП да спечели изборите.

"Има разпиляване в протестния вот между "Демократична България", "Има такъв народ" и Мая Манолова с отровното трио. "Демократична България" има основно ядро, докато при другите две няма такова. Ще видим битката на ядрата или на перифериите. Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред. Представените листи са идеологически микс, има противоречия, това е потенциална заявка за възможност за разпадане", коментира още социологът.

Според Боряна Димитрова, ако ГЕРБ постигне 85 депутати, много трудно ще бъде на втори, трети, четвърти да направи коалиция. ГЕРБ вече играе не за някаква преднина, а за достатъчна преднина пред останалите, за да направи правителство, обобщи директорът на Алфа рисърч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай