Софиянски се съюзил с комунистите погрешка

Напускаме в понеделник коалицията с комунистите, разкри лидерът на "Свободни демократи"

Софиянски се съюзил с комунистите погрешка | StandartNews.com

"Има липса на координация. Напускаме коалицията с комунистите още в понеделник". Това обяви Стефан Софиянски в предаването "120 минути" по bTV. Според него колегите му са водили едни разговори, а след това са им дали да подпишат други документи.

"Не са догледали, че подписват с комунистите и с поклонниците на Че Гевара. Мислили са, че са подписвали с други партии. Не съм участвал на срещите и на преговорите. Това ще се изчисти. Разбрах за грешката от дъщеря ми, която ми се обади и попита "баща ми, ти с кого се коалираш?“. Не трябва да изключваме хората, които имат идеали. БКП 45 години ни скачаше върху главите. Избиха дядо ми и вуйчо ми. Ще правим нова коалиция", заяви още лидерът на "Свободни демократи" Стефан Софиянски. 

 "Напълно възможно е "Българско лято" да си намери партия, с която да се яви на изборите, но Васил Божков (сват на Софиянски - б.ред.) няма да е със "Свободни демократи". Нищо чудно да има добри резултати. Не се е съветвал с мен. Не сме поддържали отношения, защото той беше с ГЕРБ, а аз съм против тази партия. Не искам да се правят семейни формации. Ако нашите формации обаче минат 4-те процента в парламента, може да помислим за коалиция", каза още Софиянски. Въпреки, че не симпатизира на ГЕРБ, Софиянски призна, че харесва работата на столичния кмет Йорданка Фандъкова.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай