Шампионски отбор в листата на Борисов

Светослав Тодоров от 25 МИР в София обича планината и спорта

Шампионски отбор в листата на Борисов | StandartNews.com

Ако в листите на ГЕРБ винаги е имало много юристи, икономисти и политолози, този сред имената на кандидатите за народни представители се открояват и много шампиони в различни спортове. В листата на ГЕРБ за 25 МИР в София, където водач е лидерът на партията Бойко Борисов, този път има доста изявени спортисти. Двама от тях се откроят сред останалите. Това са досегашният председател на парламентарната правна комисия Анна Александрова, която е била първенец на България в баскетбола. Вторият шампион е Светослав Тодоров. Години наред той живее за самбото и джудото. Отличаван е в много състезания и в единия, и в другия спорт.

Освен него обаче Светослав Тодоров е и координатор на ГЕРБ в район Нови Искър. В партията е от самото й начало, защото я е приел за кауза. Винаги се бори за кандидатите в различните избори - от кмет до депутат. В Нови Искър, където е роден и израстнал, Тодоров го познават всички. Защото винаги когато може им помага. Светослав Тодоров е роден 1974 г. Завършил е магистратура по строителен инженеринг във ВСУ "Черноризец Храбър". Сега се дипломира и с втора магистратура - пожарна и аварийна безопасност на сгради и съоръжения. Сред дипломите му се откроява и тази от Истутита за политика, където е завършил курс със специалност "Обучение на политически лидери".

Деветият в листата на ГЕРБ в 25 МИР София нразвива собствен бизнес от години. В последните 5 години участва и в контролните органи на няколко общински дружества. По спорта се запалил от дете. Самбото и джудото са в кръвта му и логично дават плодовете на успехите още в ученическата му възраст. Светослав Тодоров е шест пъти републикански шамион по самбо и три пъти републикански шампион по джудо. Печелил е второ място на световното първенство до 17 г. в Москва през 1991 г. Освен това има бронзов медал от светошвото първенство за младежи до 20 г. в Минск през 1993 г. Спечелил е и трето място на световното първенство за мъже в Торино през 1995 г. 

Светослав Тодоров е семеен с три деца. Ако бъде избран за народен представител ще работи в полза на това да бъдат развити повече възможности за реализиране на малкия и среден бизнес зад граница. "Страната ни винаги е била добър производител и представител на много услуги, те трбява да бъдат развити не само в България, но и в чужбина", казва Тодоров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай