С водосвет ГЕРБ–СДС стартира кампанията

С водосвет за здраве, благоденствие и успех кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ–СДС в Кюстендилска област

С водосвет ГЕРБ–СДС стартира кампанията | StandartNews.com

С водосвет за здраве, благоденствие и успех кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ–СДС в Кюстендилска област дадоха старт на предизборната си кампания. Богослужението бе отслужено от Архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак в храма „Успение Богородично“. В службата взеха участие иконом Светослав Григоров – председател на храма, както и свещеник Иларион Стоянчов. Присъства и областният координатор на ГЕРБ–Кюстендил Даниел Данчев, съобщиха от пресцентъра на партията.

В словото си архимандрит Исаак заяви: „В годините назад Правителството показа и доказа, че милее за нашата Родина, милее за нашата православна църква, която през вековете ни е съхранила като народ, съхранила е българското самосъзнание, език и култура. От историята знаем, че онези управници, които са се трудили за благото на народа и на православната вяра, ще дам пример с император Константин и с цар Борис Покръстител, са успешни и благословени в своите дела. Нека Бог ви благослови и ви дава мъдрост и занапред да се трудите за благото на майка България и за българския народ. На добър и благословен път!“

В своето обръщение към кандидатите за народни представители, архимандрит Исаак припомни, че само преди няколко седмици правителството отпусна близо 2,7 млн. лв., с които ще бъдат ремонтирани храмове в Кюстендилска духовна околия.

„Това е неоценима помощ и още едно доказателство, че правителството и управляващите милеят за Родината и за народа“, заяви архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия. Архимандрит Исаак припомни също, че въпреки епидемичната обстановка

миналата година, когато в Европа и света се затваряха черкви, православните храмове в България останаха отворени за всички миряни.

„Без вярата и без упованието в Бога няма напредък. Винаги сме подкрепяли Българската православна църква в усилията ѝ да съхрани духовността и културно-историческото ни наследство за поколенията“, каза водачът на листата на Коалиция ГЕРБ–СДС Христо Терзийски. Той и кандидатите за народни представители запалиха свещичка за здраве и се помолиха за благополучие на целия български народ.

С тържествен водосвет, отслужен от доростолския митрополит Яков в силистренския катедрален храм " Св.Св. Петър и Павел" бе открита предизборната кампания на коалиция ГЕРБ-СДС в Силистра.

На церемонията присъстваха водачът на листата за народни представители, областен координатор и член на ИК Тодор Тодоров, евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев, кандидати за народни представители, ръководителите на общински партийни структури, членове на областния предизборен щаб, кметове, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

Митрополит Яков пожела на всички присъстващи преди всичко здраве и много успехи в светите начинания. На кандидатите за депутати той пожела успешна кампания и победа на предстоящите избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай