Рекордно висок брой заявления за вот в САЩ

4336 българи зад Океана са заявили намерение да гласуват

Рекордно висок брой заявления за вот в САЩ | StandartNews.com

По данни на Външното министерство, близо с 1700 повече са подадените заявления за участие на тези избори, подадени от българите в САЩ, в сравнение с 2017-а.

Тази година 4336 са заявленията, подадени на местата, където са разкрити секции.Това е малък брой на фона на поне 300 000 българи, които според неофициални данни са в САЩ.

Но скокът в броя на заявленията показва увеличен интерес.Предстои да разберем дали този интерес ще доведе до повече бюлетини. За парламентарните избори през 2017-а , според ЦИК, броят на действително подадените бюлетини в САЩ е 6109, като най-многобройни те са били за района на Чикаго.

Първи тук ще гласуват живеещите по Източното крайбрежие, където изборните секции отварят в 14 часа българско време. Последни ще затворят изборните секции по Западното крайбрежие. В Калифорния, Аризона и Невада изборният ден приключва в 6:00 часа българско време в понеделник.

Информация за разкритите изборни секции зад граница по държави, както и за противоепидемичните мерки в съответните страни, са публикувани на сайта на МВнР в секция Избори.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай