Редиха листата на БСП-Пловдив с удари по кокалчетата

Нинова влиза под тепетата в двойна война - срещу Борисов и срещу Гергов

Редиха листата на БСП-Пловдив с удари по кокалчетата | StandartNews.com

С удари по кокалчетата социалистите в Пловдив наредиха червената листа за парламентарните избори. Битката започна още вчера. Тя тръгна от третото място, тъй като първото е за самата Корнелия Нинова, а второто – за гражданската квота. От нея се класира проф. Иво Христов.

Нинова влиза под тепетата в двойна война. Първо срещу главния си опонент Бойко Борисов, който се очаква да води ГЕРБаджиите в Пловдив. И второ – срещу големия си вътрешен враг Георги Гергов, когото соцлидерката изключи от партията. Местната организация обаче е твърдо решена да си отмъсти.

Още в събота стана ясно, че фаворитите на Нинова няма да се вредят на избираеми позиции в списъка. Спряганият за неин човек Иван Петков-Бебето, бе сложен на 12-о място, а доц. Георги Йорданов – на 21-ва позиция

Последва серия от отводи. Конференцията гласува отвод точно на Георги Йорданов, Иван Петков – Бебето, както и на Иван Цанов и Стефчо Таушанов. Мотивите бяха два: по време на Местни избори 2019 не са работили за кандидата на БСП и в медийни участия са използвали обидни епитети за пловдивските си другари.

Хората на Нинова отвърнаха на удара и поискаха отвод на трима верни на Гергов - заместник-председателите Нина Чавдарова и Атанас Петков и  досегашния депутат Георги Търновалийски. Предложението обаче получи само 10 гласа.

Най-много номинации – 85, е получила депутатката Теодора Халачева. Втори е хирургът д-р Любомир Паунов със 71 гласа, а трети – юристът Недялка Петрова, която е събрала 63 гласа. Следват студента – медик Никола Ванков и политологът Таня Николова. Те са на възраст от 22 до 31 години и всички са членове на Градския съвет на БСП, който след изключването на Георги Гергов от партията, свали доверието си от ИБ.

Мандатите в Пловдив са 11, като на предишните избори БСП спечели три.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай