Неделя,

Редиха листата на БСП-Пловдив с удари по кокалчетата

От: СТАНДАРТ -
173
Редиха листата на БСП-Пловдив с удари по кокалчетата
A
A
A

С удари по кокалчетата социалистите в Пловдив наредиха червената листа за парламентарните избори. Битката започна още вчера. Тя тръгна от третото място, тъй като първото е за самата Корнелия Нинова, а второто – за гражданската квота. От нея се класира проф. Иво Христов.

Нинова влиза под тепетата в двойна война. Първо срещу главния си опонент Бойко Борисов, който се очаква да води ГЕРБаджиите в Пловдив. И второ – срещу големия си вътрешен враг Георги Гергов, когото соцлидерката изключи от партията. Местната организация обаче е твърдо решена да си отмъсти.

Още в събота стана ясно, че фаворитите на Нинова няма да се вредят на избираеми позиции в списъка. Спряганият за неин човек Иван Петков-Бебето, бе сложен на 12-о място, а доц. Георги Йорданов – на 21-ва позиция

Последва серия от отводи. Конференцията гласува отвод точно на Георги Йорданов, Иван Петков – Бебето, както и на Иван Цанов и Стефчо Таушанов. Мотивите бяха два: по време на Местни избори 2019 не са работили за кандидата на БСП и в медийни участия са използвали обидни епитети за пловдивските си другари.

Хората на Нинова отвърнаха на удара и поискаха отвод на трима верни на Гергов - заместник-председателите Нина Чавдарова и Атанас Петков и  досегашния депутат Георги Търновалийски. Предложението обаче получи само 10 гласа.

Най-много номинации – 85, е получила депутатката Теодора Халачева. Втори е хирургът д-р Любомир Паунов със 71 гласа, а трети – юристът Недялка Петрова, която е събрала 63 гласа. Следват студента – медик Никола Ванков и политологът Таня Николова. Те са на възраст от 22 до 31 години и всички са членове на Градския съвет на БСП, който след изключването на Георги Гергов от партията, свали доверието си от ИБ.

Мандатите в Пловдив са 11, като на предишните избори БСП спечели три.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички