Радев: Надявам се партиите да са си научили урока

Рано е да гадаем за министрите - това зависи изключително много каква легитимност ще има избрания парламент, каза президентът

Радев: Надявам се партиите да са си научили урока | StandartNews.com

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойно, това заяви президентът Румен Радев, след като гласува около 11:00 ч. в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.Той призова хората да излязат и да гласуват. 

Най-важното днес е българите да гласуват масово. За това ги призовавам. Това е начинът да осъсзнаем, че ако искаме да имаме легитимно и стабилно правителство и парламент, ние трябва да го направим, заяви Радев.

Искам да бъда много ясен - политиката на България спряво Северна Македония не зависи от това кой е на власт. Искам да имаме открит диалог, който да се води в Скопие или София , а не в Брюксел. От нас зависи ние да се разберем. Очакваме реални неоБратими устойчиви резултати в нашите взаимоотношения - да се променят учебниците, паметниците с техните надписи, музеите - да изкореним завинаги езика на омразата. И това не зависи от България, каза Радев.

Искам да поздравя всички служители на изборите, че успяха да се справят с най-уродливото явление на българската демокрация - купения и корпоративния вот, допълни той.

Очаквам започнатите промени към по-добро да бъдат необратими.

Рано е да гадаем за министрите - това зависи изключително много каква легитимност ще има избрания парламент. Надявам се, че партиите са си научили урока от миналите избори и ще сформират кабинет, е мнението на президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай