Неделя,

Подготвят училищата за избори

От: Мартина Суботинова -
237
Подготвят училищата за избори
A
A
A

В училищата в цялата страна започна подготовката на избирателните секции.

В началното училище "Г. С. Раковски" в Хасково са почти готови с тази задача. Там ще има 6 секции. От училището обясняват, че за по-бързата им подготовка е допринесло и онлайн обучението.

"По-лесна беше подготовката, хората са имали повече време, а неприсъственото обучение помогна за това", заяви пред NOVA директорката.

За деня на вота е създадена организация, за да няма струпване на хора. Служители на училището се следят и няма да допускат повече от 5-6 човека пред секция.

Повече по тази тема вижте във видеото по-горе.

Междувременно NOVA съобщава, че членовете на избирателни секции в болниците ще бъдат оборудвани със задължителни предпазни костюми и маски.

Срокът за назначаване на съставите, които ще обслужват подвижните секции за карантинираните и тези в болниците, изтече снощи. Докато в област Ямбол ще има само една секция за заразени с коронавирус или поставени под карантина, то в Бургаска област 17 подвижни екипа ще обикалят по общините.

Общо 395 карантинирани лица са подали заявление за гласуване в областта. Само за Бургас карантинираните и болните пожелали да пуснат своя вот са 214 души.

"Под зоркото око" на органите на реда днес започва транспортирането на машините за парламентарните избори към общините. Те ще бъдат инсталирани в секциите в събота, в присъствието на поне половината членове на всяка комисия.

У нас в 9 390 секции ще може да се гласува и с машина. Това са местата, където гласоподавателите са повече от 300 души. С електронните устройства няма да могат да подадат гласа си сънародниците ни в чужбина.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com