Партията на Слави: Хората ще сложат санкции на 11 юли

Ивайло Вълчев обясни защо „Има такъв народ” не състави правителство

Партията на Слави: Хората ще сложат санкции на 11 юли | StandartNews.com
  • Ивайло Вълчев обясни защо „Има такъв народ” не състави правителство
  • В Бургас кампанията на „Има такъв народ” тръгна с книги за свободната библиотека

Обяснение защо партията на Слави „Има такъв народ” върна мандата и не състави правителство даде водачът на листата в Бургас Ивайло Вълчев, зам.-председател на ИТН, при откриването на кампанията в морския град.

Нашата цел не е да имаме мнозинство, а хората да видят кои са тези, които биха могли да работят заедно, обяви водачът на листата Ивайло Вълчев

Да, не съставихме правителство, а имахме възможност. Даже направихме по-трудното – да не го съставим и да откажем отровната подкрепа, която беше обещавана, каза Вълчев. И обясни: „Не го направихме, за да не продължаваме живота на една порочна и прогнила система, която беше готова да подкрепи каквото и да е, само и само да влезе в ритъм на работа като преди.“.

„Нашата цел не е да имаме мнозинство, а хората да видят кои са тези, които биха могли да работят заедно. Ние не идваме да кажем: „дайте всичко на нас!“ А идваме да кажем: „дайте достъп на тези, които виждате, че биха могли да работят заедно и да свършат заедно работа.“, категоричен бе Вълчев.

Кандидат-депутатите на „Има такъв народ“ в Бургас откриха предизборната си кампания от Център за съвременно изкуство и библиотека с призив да бъдем грамотни в говоренето за политика и в правенето на политика. Листата на хората на Слави Трифонов е от 14 души, водач е Ивайло Вълчев – зам.-председател на „Има такъв народ“ и депутат в 45-ото Народно събрание, втора е  златното момиче Християна Тодорова, на трето място е Златомира Карагеоргиева-Мострова – депутат от 45-ото Народно събрание, четвърти е Николай Драгнев. Пети в листата е оперният артист Георги Султанов, шести е Живко Канев – общински координатор в Карнобат, седми е Найден Пулакев – координатор в Поморие. Следват Драгомир Костадинов, Росица Петрова, Велин Величков, Евгений Генчев, Росен Костов – координатор за Созопол, Никола Янакиев, Цветомир Тачев, съобщи „Флагман”.

Всички те са експерти в различни области, подготвени да вземат решения и да работят за промяната на статуквото. Кандидатите оставиха книги в свободната библиотека в двора, сред които имаше заглавия със символно значение. Водачът на листата Ивайло Вълчев остави стихосбирката „Завръщане“ на бургаския поет Динко Павлов и детската книжка „Кога ще порасна“, написана от баща му Ваньо Вълчев. Златомира Карагеоргиева – Мострова остави „Никога от първия път“ на виртуозния бургаски музикант и писател Росен Сеновски. В свободната библиотека отидоха и „Кръстникът“ на Марио Пузо, „Созопол улица „Рибарска“ на Савко Калата, „Политически некоректно“ на Ян ван Хелсинг, както и поучителните и изключително смешни разкази на Чудомир. Кандидатите получиха и подарък от свой колега – разделител за книги и едновременно с това шпатула за изчегъртване с номер 22.

Слоганът на кампанията е „Време е за друго!“ „В краткото 45-о Народно събрание успяхме да свършим част от обещанията към гласоподавателите. Ако има хора, които мислят, че сме се предали и не сме съставили правителство, аз мисля, че е точно обратното. Напротив, ние не се предадохме и не съставихме Министерски съвет. Да не съставим правителство беше абсолютно в реда на нещата, защото без мнозинство в законодателния орган на държавата, няма как да бъде стабилен и Министерският съвет“, каза Иванов.

Ивайло Вълчев призова избирателите да бъдат умни на 11 юли. „Кампанията започва с мотото „Време е за друго“, защото досегашното го видяхме какво беше. Метафората за изчегъртването дойде на място, защото няма област в обществения живот, в икономиката, правото, културата, където едно 10-годишно управление да не е оставило нещо, което да не трябва да се промени и изчегърта“, каза Вълчев.

„Моделът, по който един малък кръг от близки хора печели всичко, много отдавна е изтекъл. Те могат ей така още 100 години, но трябва да се сложи край. Време е нормалните хора да имат достъп до всяка степен в управлението на държавата, да се чуват техните желания и думата им. А не хората да бъдат третирани като едно хубаво стадо, което изпълнява това, което му се каже и за което се присещат, че има думата веднъж на 4 години. По избори да им кажеш няколко хубави думи, да им напудриш очите с розова пудра и след това да искаш от тях само да те слушат. „Има такъв народ“ няма за самоцел да печели избори и да влиза във властта и така да свърши всичко. Властта не е самоцел, участието в законодателната власт за нас е отварянето на една врата, през която да влязат хора, които могат, имат идеи и които наистина ще работят за общото благо, а не за кръгове от фирми или за свои близки хора“, добави водачът на хората на Слави от Бургас.

Предния път зад нас стояха надежди и очаквания, сега се надяваме да стоят и практически мисли, надяваме се да сме показали какво и как ще правим. Няма да правим компромиси за нещата, за които сме заявили. Ще търсим реализация на идеите си и се надяваме, че хората ще бъдат умни, допълни Вълчев.

Хубаво е, че американците налагат санкции, за да видим и някой отвън да ни посочи какво се случва, да ни покаже отвън слона в стаята, за да го видим. Мисля, че хората са достатъчно умни и истинските санкции ще ги наложат българските избиратели на 11 юли, категоричен е Ивайло Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай