Паргов: Важно е не количеството депутати, а присъствието на БСП

Ако БСП не стане незаобиколим фактор, може да не се качи на влака на промяната, каза лидерът на БСП-София

Паргов: Важно е не количеството депутати, а присъствието на БСП | StandartNews.com
  • Ако БСП не стане незаобиколим фактор, може да не се качи на влака на промяната

Не количеството депутати, а присъствието на БСП като не заобиколим фактор за промяната в държавата, е основната задача на левицата в следващия парламент. Това каза лидерът на БСП-София Калоян Паргов в предаването „Това е България” на Радио „Фокус“.

По думите му изключително важно е в периода до 11 юли БСП да съумее да представи на предстоящите тематични срещи експертно обосновано своите реалистични управленски виждания за развитие на икономиката, здравеопазването, образованието, науката и културата, социалната сфера и да се посочи пътя, по който България ще се придвижи напред в ЕС.

Очакванията са за нови управленски идеи и интелигентни решения, ефективно конкретизирани, уточни лидерът на столичните социалисти, като допълни, че сега времето предполага повече мероприятия на открито за разлика от последните избори за 45-тото обикновено Народно събрание.

„Ще се върна на част от моя доклад пред Градската конференция, където поставих задачата, че не количеството депутати, а присъствието на БСП в следващия парламент, което да бъде такова, че да бъде незаобиколим фактор, без който не може да се извърши промяната в държавата, за която ние активно работим в последните 4 години, е нашата основна задача. Защото ако не постигнем това, за съжаление БСП може да не се качи на влака на промяната. Виждаме, че много са агресивни партиите на протеста, но ние сме отворени за партньорство и за начина на правене на политика, който категорично казваме, че е порочен до този момент. Управлението на модела ГЕРБ е причината за състоянието на страната ни, за това трябва да направим всичко възможно за подобряване благосъстоянието на хората и да реализираме социалните мерки, зад които БСП стои като лява партия“, обясни Калоян Паргов, като напомни, че е важно да се разчете сигналът на избирателя с резултатите на 11 юли.

Калоян Паргов припомни, че през последната година политическият пейзаж е променен, както и електоралните нагласи, а само 130-годишната БСП стои стабилно на политическата сцена.

Според него хората очакват от социалистите далновидно и адекватно поведение по време на кампанията в изборния процес и БСП да се покаже, че е мъдрата, отговорна и предвидима в действията си партия, която има силата и потенциала да бъде в основата на мнозинство, около което да се формира новото управление на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай