Сряда,

Паргов: На 4-ти властта е в ръцете на избирателите

От: Мартина Суботинова -
Паргов: На 4-ти властта е в ръцете на избирателите
A
A
A

„Да отворим нова страница – с нови идеи, подходи, с нещо различно, а не повече от същото, което ни предлагат управляващите от ГЕРБ“, заяви лидерът на БСП – София.

„4 април е съдбовен ден, в който властта е в ръцете на избирателите. В този ден хората решават бъдещето на България с вота си. Нека излязат и гласуват.“

Това призова лидерът на БСП - София Калоян Паргов от ефира на Нова нюз.

„Ние от БСП имаме програма за управление на държавата, която предлага промяна на досегашния модел, счупване на статуквото. Предлагаме една нова визия и перспектива, с грижа за хората. Една по-различна България от тази, в която живеем в момента“, заяви Паргов.

„Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш, беше написал Николай Хайтов. Сега е моментът, когато всички са отворили политическите си сергии и предлагат. А хората трябва да изберат на кого да се доверят. Много измамно е усещането, когато се появяват нови и нови субекти и предлагат панацея за всички проблеми. Едно е да обещаваш, друго е да управляваш“, каза той.

По думите му БСП е една от малкото партии в тази политическа надпревара, която е била в ролята и на управляващ, и на опозиция. „Левицата знае какво е да управлява, да се носи отговорност“, заяви Паргов.

„През мандата на тройната коалиция имаше близо 25 млрд. лева инвестиции, 100% увеличение на пенсиите, България влезе в Европейския съюз през 2007г. и стартира подготовката за усвояването на европейските средства. Но в политиката понякога не е важно какво си направил и казал, а какво усещане си оставил в хората. През 2009 г. те дадоха своя вот за Бойко Борисов и ГЕРБ. И така вече 10 години“, добави още председателят на столичната организация на БСП.

„Някои казват, че това са най-важните избори от 1990 г. до сега. Според мен всички избори са важни, но предвид пандемията и социално-икономическите последствия от КОВИД кризата, тези избори са ключови. Те ще определят бъдещето на България оттук нататък. Ето защо трябва да затворим тази страница и да отворим нова – с нови идеи, подходи, с нещо различно, а не още от същото, което ни предлагат управляващите от ГЕРБ“, категоричен е Калоян Паргов.

Според него столетницата е била позитивна в тази кампания, но не е спестила нелицеприятните истини – че България е в челните класации по смъртност вследствие на КОВИД-19, изостава и с ваксинацията. „Ние критикуваме, но и предлагаме решения“, добави Паргов.

Относно обръщението на президента Румен Радев, Калоян Паргов заяви, че приема думите му като призив за активност на гласоподавателите.

Лидерът на БСП - София се спря и на доклада на Държавния департамент на САЩ.

„В него ясно се казва, че у нас има проблем с бедността, корупцията и свободата на словото. Считам, че това не е типично за държава, член на Европейския съюз от 13 г. и след милиарди „усвоени“ фондове и „видими резултати“. Този доклад ясно потвърждава и нашата теза – че България е оглавила първите места на всички негативни класации“, категоричен бе Калоян Паргов.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com