Неделя,

Паргов: На 4-ти властта е в ръцете на избирателите

От: Мартина Суботинова -
Паргов: На 4-ти властта е в ръцете на избирателите
A
A
A

„Да отворим нова страница – с нови идеи, подходи, с нещо различно, а не повече от същото, което ни предлагат управляващите от ГЕРБ“, заяви лидерът на БСП – София.

„4 април е съдбовен ден, в който властта е в ръцете на избирателите. В този ден хората решават бъдещето на България с вота си. Нека излязат и гласуват.“

Това призова лидерът на БСП - София Калоян Паргов от ефира на Нова нюз.

„Ние от БСП имаме програма за управление на държавата, която предлага промяна на досегашния модел, счупване на статуквото. Предлагаме една нова визия и перспектива, с грижа за хората. Една по-различна България от тази, в която живеем в момента“, заяви Паргов.

„Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш, беше написал Николай Хайтов. Сега е моментът, когато всички са отворили политическите си сергии и предлагат. А хората трябва да изберат на кого да се доверят. Много измамно е усещането, когато се появяват нови и нови субекти и предлагат панацея за всички проблеми. Едно е да обещаваш, друго е да управляваш“, каза той.

По думите му БСП е една от малкото партии в тази политическа надпревара, която е била в ролята и на управляващ, и на опозиция. „Левицата знае какво е да управлява, да се носи отговорност“, заяви Паргов.

„През мандата на тройната коалиция имаше близо 25 млрд. лева инвестиции, 100% увеличение на пенсиите, България влезе в Европейския съюз през 2007г. и стартира подготовката за усвояването на европейските средства. Но в политиката понякога не е важно какво си направил и казал, а какво усещане си оставил в хората. През 2009 г. те дадоха своя вот за Бойко Борисов и ГЕРБ. И така вече 10 години“, добави още председателят на столичната организация на БСП.

„Някои казват, че това са най-важните избори от 1990 г. до сега. Според мен всички избори са важни, но предвид пандемията и социално-икономическите последствия от КОВИД кризата, тези избори са ключови. Те ще определят бъдещето на България оттук нататък. Ето защо трябва да затворим тази страница и да отворим нова – с нови идеи, подходи, с нещо различно, а не още от същото, което ни предлагат управляващите от ГЕРБ“, категоричен е Калоян Паргов.

Според него столетницата е била позитивна в тази кампания, но не е спестила нелицеприятните истини – че България е в челните класации по смъртност вследствие на КОВИД-19, изостава и с ваксинацията. „Ние критикуваме, но и предлагаме решения“, добави Паргов.

Относно обръщението на президента Румен Радев, Калоян Паргов заяви, че приема думите му като призив за активност на гласоподавателите.

Лидерът на БСП - София се спря и на доклада на Държавния департамент на САЩ.

„В него ясно се казва, че у нас има проблем с бедността, корупцията и свободата на словото. Считам, че това не е типично за държава, член на Европейския съюз от 13 г. и след милиарди „усвоени“ фондове и „видими резултати“. Този доклад ясно потвърждава и нашата теза – че България е оглавила първите места на всички негативни класации“, категоричен бе Калоян Паргов.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички