Окончателно: Слави е големият победител на изборите

Това сочат данни на ЦИК при обработени 100% от протоколите

Окончателно: Слави е големият победител на изборите | StandartNews.com

"Има такъв народ" са големите победители на парламентираните избори. Това сочат данни на ЦИК при обработени 100% от протоколите в Районните избирателни комисии. Утре данните ще бъдат сверени с тези в Централната избирателна комисия и ще бъдат обявени окончателните резултати от изборите и мандатите, които партиите печелят. 

Партията на Слави Трифонов печели 24.08% от вота, а тази на Бойко Борисов - 23.51%. Това означава, че "ИТН" вкарва 65 депутати, а ГЕРБ - 63. Трета политическа сила остават БСП с 13.39 на сто от вота на избирателите. Следват ги "Демократична България" с 12.64%. Пети са ДПС с 10.71%, а „Изправи се! Мутри вън!" е с 5.01%.

Под чертата без парламентарно представителство остават "Българските патриоти" - коалицията включваща ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ, които са с резултат 3.14 процента. Партия "Възраждане" се нарежда зад Патриотите с 3.01%. Деветата позиция е за формацията на Васил Божков - „Гражданска платформа Българско лято“ с 1.82 процента от вота.

Обработени са и 100% от протоколите в чужбина. Там вотът убедително печели партия "Има такъв народ", която получава 35.64 на сто от вота на избирателите. Втори са "Демократична България" - с 18.64%. За ДПС са дали вота си 17.49% от избирателите зад граница. 9.01% получава коалицията ГЕРБ-СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай