Нов спаринг Нинова - Гергов заради Пловдив

Двамата влязоха в престрелка за водачите на листи

Нов спаринг Нинова - Гергов заради Пловдив | StandartNews.com

Нов предизборен спаринг между Корнелия Нинова и Георги Гергов се разигра днес заради вота в Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ: Сергей вдигна летвата за БСП. 100 000 гласа повече

Бившият лидер на БСП под тепетата Георги Гергов, който бе изключен от партията, остро атакува Нинова заради водачите на листи. Според него грешката на „Позитано” 20 е, че не е заложило на местни хора.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Мирчев каза новата коалиция на БСП

„Нинова трябва да отговори - идва в Пловдив, за да воюва с Георги Гергов, или да бие Бойко Борисов. Какво ще направим в Габрово, какво ще направим в Смолян със Сашо Симов, в Кюстендил - с онзи от Враца. Какво става? Тези области си нямат кадърни хора ли? Ние в Пловдив, така се очертава, че ако направим двама депутати, няма да имаме човек от града”, коментира Гергов пред Нова тв

Корнелия Нинова да ме беше питала, да и обясня, че Пловдив е син град. При Христо Иванов, при Мария Капон, ако я издигне Мая Манолова, и при Бойко Борисов”, каза още Гергов.

Малко по-късно Нинова очаквано отвърна на удара. "Много е лесно да си избереш район, в който БСП е първа политическа сила, но не е лидерско. Според мен лидерът трябва да отиде на най-трудното място и да окуражи хората. Да поеме най-тежката битка, а Пловдив е тежка битка. На различни избори ние там сме стигали до пета политическа сила. Затова избрах това предизвикателство и смятам, че така се прави и го приемем за мой дълг да отида на най-тежкото място и да изнеса на гърба си най-тежката битка.", каза соцлидерът.

"Работим за спечелване на тези избори. Знаем какво трябва да направим с управлението на България - имаме готова програма и хората, които да я реализират. Продължаваме с позитивна кампания, която решава проблемите на хората и гарантира възстановяване на България", категорична е Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай