Нинова с нова цел. Защо отива в Пловдив?

ще прави нов мегамузей под тепетата

Нинова с нова цел. Защо отива в Пловдив? | StandartNews.com

Нов личен приоритет обяви Корнелия Нинова. Освен върху социалната справедливост и подпомагането на бедните, соцлидерът се съсредоточи и върху културата. Тя обяви, че ще прави нов мегамузей под тепетата.

„За мен един от най-важните приоритети е развитието на културата и духовността. А Пловдив е изключителен център на култура и духовност и затова ние предвиждаме един процент от БВП на България да се отделя за сферата култура и духовност. Ще работя затова с всичките си сили.”, заяви Нинова, съобщиха от „Позитано” 20. Това е едно от обясненията защо първата социалистка отиде да води БСП-листата в Пловдив, където има най-голяма вътрешна опозиция, водена от бизнесмена Георги Гергов.

„БСП настоява за преотстъпване на част от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината, а не да се раздава еднолично от бюджета на държавата от един човек. Като остане в Пловдив ще помогне на общината, например, да направи един проект, за който аз бих работила и вече работя - сградата на БНБ да се превърне в музей, който да събере в себе си артефактите, историята и археологията от останалите музеи на Пловдив”, каза още Нинова в интервю за Дарик радио – Пловдив.

Мога да допринеса за промяна в Пловдив, защото е трудна и предизвикателна битка. Както знаете партията в последните избори не стоеше добре в Пловдив. Смятам, че лидерът трябва да е там, където е трудно, за да се даде и кураж и сила на хората, които искат промяната, обясни още Нинова.

 „Ще разчитам на членовете на партията, които подкрепят нашата политика досега, и на честните и почтени пловдивчани, които искат Пловдив да се промени, да се намали корупцията, да се подобри инфраструктурата, и да има възможности за развитие на културата и археологията, зелените системи, предприятията”, заяви социалистката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай