Неделя,

Николова: Най-важното е да направим честен вот

От: СТАНДАРТ -
Николова: Най-важното е да направим честен вот
A
A
A

„Безкомпромисна съм по отношение на законността. Държа стриктно на нормативно установените правила. Най-важното е да направим вот, който да е честен и да осигури спокойствие на гражданите и те свободно да изразят своята воля без никакъв риск по отношение на живота и здравето им“. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в интервю за бТВ. Тя отговаря за организационно-техническата част в провеждането на вота за нов парламент на 4 април.

Тя поясни, че не участва в никакви листи, а единствено отговаря за организацията на вота.

„Тези избори са сложни, защото се намираме в безпрецедентна обстановка в условията на пандемия. Най-важното е да запазим живота и здравето на хората.

Много е важно противоепидемичните правила да се спазват точно и стриктно, така както са описани в протокола“, заяви Николова. Тя бе категорична, че ще бъде безкомпромисна по отношение на контрола, за да няма риск за здравето на хората.

Ще бъдат осигурени дезинфектанти и всякакви предпазни средства. По думите й няма никакъв риск по отношение на хигиената.

"Машините се намират на летището в специализиран митнически склад. Охраняват се от жандармерита. Абсолютно невъзможно е да има нерегламентиран допуск до машините. Не е възможно вмешателство. Започват проверки за годността на машините", категорична бе Николова.

Министърът изключи при установения ясен регламент да бъде допуснат хаос при броенето и попълването на гласовете от стандартните бюлетини и тези, които ще излизат от машините.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички