Николай Николов: Каузата ми е за задържа младите в Родината

Практика на Столична община е през летните месеци да започва нерегламентирани строежи, каза кандидатът от „БСП за България“ в 23 МИР

Николай Николов: Каузата ми е за задържа младите в Родината | StandartNews.com
  • Практика на Столична община е през летните месеци да започва нерегламентирани строежи,  каза кандидатът от „БСП за България“ в 23 МИР

Практика на Столична община е през почивните месеци да започват строежи, често нерегламентирани и без разрешение от дирекция „Зелени системи“. Това каза общинският съветник и кандидат за народен представител от „БСП за България“ за 23 МИР Николай Николов по повод гражданския протест срещу застрояването на терен в столичния квартал „Овча купел“ пред радио „Фокус“. Той е единият от отзовалите се на гражданския сигнал и попречил за започване на спорния строеж.

Николов изтъкна, че сред предоставените документи за терена, няма разрешение от дирекция „Зелени системи“. „Независимо дали даден имот е частен или общински, всичко, което засяга премахването на повече от 12 дървета, трябва да има разрешение от дирекция „Зелени системи“, обясни той. Освен това не е правено обществено обсъждане и хората не са уведомени за този строеж.

В качеството си на общински съветник той е поискал обяснение за казуса, но столичният и районният архитект си прехвърлят взаимно вината за подписаното разрешително.

Относно редовните летни ремонти в София, общинският съветник изрази опасение, че „качеството им ще бъде като на всички други проекти, които е започнала и недовършила Йорданка Фандъкова, а парите на данъкоплатците ще продължават да потъват в черни ями под нейно ръководство“.

Николов коментира и темата за сигурността в столицата. Той припомни, че в този ресор няма заместник-кмет. „Стрелбата в столичното метро преди месеци поставя неотложни и неудобни въпроси към кмета на София, която упорито отказва да признае, че сигурността не е на добро ниво“, заяви той.

„През годините, многократно общинските съветници от БСП сме поставяли въпроса за необходимостта от заместник-кмет по сигурността. Но дежурният отговор на кмета Фандъкова е, че тя лично отговаря за това“, обясни Николов.

Социалистът припомни, че е прието веднъж годишно Столичният общински съвет да има сесия, посветена на сигурността в София. „На нея се изслушват директорите на СДВР, на Столична дирекция „Пожарна безопасност“, на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и други. Последната такава сесия се е провела на 28 март 2019 г. Ето защо е нужна спешна среща на тази тема“, счита той.

Според Николай Николов на такава сесия трябва да се разгледат редица въпроси като колко е недокомплектът в СДВР и какви са причините за него, колко са регистрираните и разкрити престъпления, от какъв характер са, докъде е стигнало изграждането на видеонаблюдението по кварталите в София и допълни, че това са само част от въпросите, които имат съветниците от БСП.

Като член на Комисията за децата, младежта и спорта Николов твърди, че за младите хора в София почти нищо не е направено. От бюджетът на общината, който е 1.8 млрд. лева, средствата за развитието на младежта и спорта са едва 0,2% от сборния бюджет, което по думите му е престъпно и грозно.

Ако бъде избран за народен представител, ще има лична кауза да насърчи младите хора да живеят здравословно и да ги задържи в Родината, сподели Николай Николов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай