Неделя,

Най- вероятно е да има експертно правителство

От: Редактор -
155
Най- вероятно е да има експертно правителство
A
A
A

"Европейският съд за правата на човека прави разлика между личността и публичната личност". Това каза политологът доц. Татяна Буруджиева, срещу която е заведено дело от Корнелия Нинова, лидер на БСП, заради мнението, което тя е изразила като политолог в интервюта за два пловдивски сайта. 

Буруджиева беше категорична, че не е коментирала личността на Нинова, а е изказала мнение само за политиката, водена от социалистическата партия:

"Много важно е колегите ми и аз да можем спокойно да упражняваме своята професия. ... Опираме до това дали рискът, който носят изказванията ни и заплахите от това да бъдем съдени за нашето мнение, няма да доведе при някои колеги да притеснения и автоцензура".

Политоложката подчерта, че професионалната гилдия, към която принадлежи, има функции в обществото и трябва да може да ги изпълнява спокойно. 

В предаването "Нещо повече" Буруджиева коментира предстоящите парламентарни избори. 

"Организациите на БСП правят сериозен опит да направят крачка в посока на по-висок резултат", коментира тя във връзка с реденето на листите на социалистите.

Според нея това, че доста дълго време в социологическите проучване БСП е на второ място, показва тенденция, която разкрива разпределението на местата в изборната класация.

"ГЕРБ ще търси обновление. ... Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението", смята политоложката. 

По думите ѝ за ДПС задачата на тези избори е запазването на третото място.

"Няма много голяма вероятност правителство да се състави от център-лява коалиция. ... Възможно е експертно правителство, но то ще има ясна политическа подкрепа в парламента или в център-ляво, или в център-дясно. 

По-вероятно е експертно, подкрепено от център-дясно. Големият въпрос е какво ще бъде правителството, но това ще зависи от избора на гражданите", обобщи доц. Татяна Буруджиева. 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички