Петък,

Напрежение при гласуването в Турция

От: Стандарт -
237
Напрежение при гласуването в Турция
A
A
A

Гласуването в Турция започна с напрежение още от сутринта. В Истанбул има открити 7 секции, а в цяла Турция право на глас имат 350 000 души с български паспорти.

Секцията в квартал "Авджълар" отвори с десет минути закъснение заради необходимостта секционнната избирателна комисия да реши дали хората могат да влизат и да гласуват с предварително попълнени декларации, ако не присъстват в избирателния списък, или трябва да попълват декларациите си вътре в изборното помещение, съобщава БНТ.

След като комисията реши, че хората могат да гласуват с предварително попълнени декларации, 40 минути по-късно наблюдател от една от политическите сили дойде, гласуването беше спряно за 15 минути, секционната комисия прегласува своето решение и според новото - нашите изселници вече трябва да попълват декларациите си вътре в изборното помещение. Това според тях изключително много ще затрудни и забави процеса предвид малкия брой изборни секции, открити в цялата страна - 35, което според тях не е достатъчно.

Опашките са изключително големи. Първите избиратели дойдоха още в 6.40 ч. На няколко пъти ставаха скандали между наблюдатели на политически сили и членове на секционни избирателни комисии.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com