Министрите отличници – водачи на листи, кметовете аут

Битка за места в списъците на управляващата партия

Министрите отличници – водачи на листи, кметовете аут | StandartNews.com

Министрите отличници на ГЕРБ ще са водачи на листите на управляващата партия. Кметовете й, дори успешните пък са аут от надпреварата за новия парламент.

Всички успешни министри, които са били част от кабинета на Бойко Борисов през изтичащия мандат, ще бъдат водачи на листите с кандидати за следващия парламент. Това е едно от първите условия на председателя на партия ГЕРБ, което е било сведено до областните координатори.

Днес Борисов привика лидерите на структурите на регионално ниво, за да им каже, че има правила, които не могат да пренебрегнат в течащата от вчера кампания по номинации на кандидати за депутати в предстоящия мандат, съобщи Флагман.

Сега структурите трябва да се съобразят  с партньорите си от СДС, за който има определен брой избираеми места. Трябва да се гарантира и поне едно избираемо място в челната тройка на всяка листа за представител на гражданската квота.

В същото време Борисов порязал кметовете за места в листите. Независимо каква подкрепа има съответният градоначалник сред актива си на местно ниво, той няма да получи право да попадне в листа за депутати, обяснил лидерът. В ГЕРБ обаче шушукат, че това може да стане причина кметовете да не работят на 100% за кампанията на управляващите

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай